Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА СТОКИ ПРЕЗ ОНЛАЙН МАГАЗИН BLACKCAT.BG

Фирма Блек Кет ООД, регистрирана в гр.София, ЕИК: 205113477, със седалище и адрес на управление гр.София, р-н „Илинден“, ж.к. „Света Троица, бл. 302, ет.3, наричана по-долу за краткост ТЪРГОВЕЦ, от една страна, и от друга – лицето, съгласило се с настоящите Общи условия, наречено по-долу за краткост ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите стоки чрез електронен магазин Blackcat.bg.

Надзорни органи:

Комисия за защита на потребителите:

Адрес: гр.София, пл. „Славейков“ №4А, ет.3,4 и 6

02/9330565

0700 111 22

https://www.kzp.bg

Интернет платформата за решаване на потребителски спорове: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG

 1. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
 2. Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които ТЪРГОВЕЦЪТ продава стоки на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ чрез електронния магазин Blackcat.bg. С натискане на бутона „поръчай“ или „поръчай бързо“, ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява, приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

  2. Идентифициране на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възпроизвеждане на изявлението му, както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог – файлове на сървъра на Blackcat.bg, съхранение на IP адреса на ПОТРЕБИТЕЛЯ, както и всяка друга информация, която може да се използва за тази цел.

  3. Стоките, които се намират в електронен магазин Blackcat.bg не представляват правно обвързваща оферта, а са демонстративен онлайн каталог, описващ стоките, които предлага    ТЪРГОВЕЦЪТ.

  4. След кликане на бутона „купи“, ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява да закупи стоките, намиращи се в поръчката. Това действие има правно обвързваща сила. ПОТРЕБИТЕЛЯТ получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът е сключен.

  5. ТЪРГОВЕЦЪТ има правото да откаже доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоката не е достъпна. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица ТЪРГОВЕЦЪТ уведомява ПОТРЕБИТЕЛЯ за изчерпването ѝ чрез изпращане на съобщение до посочения от ПОТРЕБИТЕЛЯ имейл адрес или телефонен номер. В случай, че е направен превод по сметката на ТЪРГОВЕЦА, ПОТРЕБИТЕЛЯТ  ще може да избере между възстановяване на сумата или   заменяне на неналичната стока с налична такава.

  6. Договорният език е български. Плащанията се извършват в български левове с начислено  ДДС.

 3. Блек Кет ООД има право по всяко време да променя начина на достъп до информацията, предоставена на електронния ѝ магазин.
 4. ПОРЪЧКА НА СТОКИ
 5. За да се направи поръчка от Blackcat.bg, ПОТРЕБИТЕЛЯТ трябва да посочи:
 • валиден имейл;
 • коректен и пълен адрес за доставка;
 • коректни данни за контакт– две имена, телефон.
 1. Поръчки, в които данните на ПОТРЕБИТЕЛЯ са непълни или некоректни, не се изпълняват от ТЪРГОВЕЦА.
  3. При направена поръчка, ПОТРЕБИТЕЛЯТ получава имейл за успешно приета поръчка. В потвърждението се посочва номерът на поръчката, датата на създаването ѝ, избраният метод на доставка, начинът на плащане и инструкции за извършване на плащането в случайте, в който са необходими.
  4. При възникнал проблем, възпрепятстващ изпълнението на поръчката, ПОТРЕБИТЕЛЯТ ще бъдете уведомен на посочения от него имейл или телефон за контакт.
 2. Поръчки в електронния магазин Blackcat.bg се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата чрез формата за поръчки или на посочения имейл адрес за целта.
  6. Обслужването на клиенти се извършва от понеделник до петък, от 9 до 17часа, с изключение на официалните почивни дни.
  7. Поръчки, направени до 15 ч., се обработват и изпращат на същия ден. Поръчки, направени след 15 ч., се обработват и изпращат на следващия ден.
 3. Клиентските отстъпки не са валидни за продукти в промоция или с намалена цена.

III. УСЛОВИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК

 1. Ваучерът за подарък е заместваща пaрите ценна книга за закупуване на стоки от магазин Blackcat.bg.
 2. С ваучера могат да се закупят всички стоки, които се предлагат в Blackcat.bg, до размера на неговата парична стойност.
 3. Ваучерът не може да се замени за парична стойност.
 4. Ваучерът за подарък може да има минимална стойност от 1.00 лв и максимална стойност до 500.00лв. ПОТРЕБИТЕЛЯТ определя точната сума.
 5. При закупуване на стока с по-ниска цена от стойността на ваучера, разликата не се заплаща.
 6. Валидността на всеки ваучер е 90 дни от датата на закупуване и важи еднократно.
 7. Ваучерът може да бъдат използван единствено в електронния магазин Blackcat.bg.
 8. Ваучерът може да бъде получен от ПОТРЕБИТЕЛЯ на посочен от него емейл или на физически адрес. Цената на доставката за ваучери на стойност до 100лв е индивидуална за всяко населено място и се изчислява в процеса на извършване на поръчката, след натискане на бутона „Изчисли цена“. При поръчка на ваучер на стойност над 100лв. доставката  е безплатна.
 9. В случай на кражба или загуба, ваучерът не подлежи на преиздаване.
 10. Ваучерът не подлежи на връщане или възстановяване.

 

 1. ДОСТАВКА
 2. Цената на доставката при поръчки до 100лв е индивидуална за всяко населено място и се изчислява в процеса на извършване на поръчката, след натискане на бутона „Изчисли цена“. Възможни са неточности (около 1.00лв) в изчисленията, поради различното тегло на артикулите. При поръчка на стойност над 100лв. доставката  е безплатна.
 3. Всички пратки се изпращат с куриерска фирма Еконт, като може да бъде до жилищен адрес, фирмен адрес или до избран офис на куриерската фирма.
 4. При получаване на пратки от Blackcat.bg не се предлага опция за отварянето ѝ преди заплащане. Ако след това имате проблем със закупената стока, пишете ни на boutique@Blackcat.bg.
 5. Доставка се извършва само след като получите имейл за успешно приета поръчка.
 6. Срокът на доставката до 2 работни ден (от момента на потвърждаване на поръчката).  Възможни са забавяния при извънредни ситуации, празнични дни и при доставки за населени места в които няма офис на куриерската фирма.
 7. Доставки не се извършват в неделя и официални празници.
 8. В случай че  ПОТРЕБИТЕЛЯТ не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес за доставка, „Блек Кет“ ООД се освобождава от задължението да изпълни заявената поръчка.

 

 1.  ПЛАЩАНЕ
 2. Заплащането на стоките се извършва чрез наложен платеж: плащането се осъществява при получаване на поръчката от куриер.
 3. РЕКЛАМАЦИЯ И ЗАМЯНА
 4. Стока, закупена от ТЪРГОВЕЦА, подлежи на връщане или замяна в 14-дневен срок от получаването ѝ, без да е необходимо посочване на причина за това от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ. Суми по поръчки, при които този срок е изтекъл, не се възстановяват.
 5. На връщане подлежат стоки, които не са преминали никаква обработка /пране, гладене, рязане/, не са придобили странични миризми, и чиято цялост не е нарушена, включително етикета и оригиналната опаковка.
 6. ПОТРЕБИТЕЛЯТ трябва да изпълни следните условия, за да може  ТЪРГОВЕЦЪТ да пристъпи към процедура за замяна на стоката или възстановяване на нейната стойнст:
 • да уведоми ТЪРГОВЕЦА през формата за контакт на сайта boutique@Blackcat.bg със заглавие „Подмяна на поръчка…..“/ “Възстановяване на сума”, като посочи номера на поръчката и на кой артикул желае да направи замяна/възстановяване на стойността;
 • да изчака потвърждение от  ТЪРГОВЕЦА, че замяната/ възстановяването на стойността може да се извърши безпрепятствено;
 • чрез лицензирана куриерска фирма да върне стоката на ТЪРГОВЕЦА на посочения в раздел “Контакти” адрес, придружена от фактурата (получена заедно с поръчката), попълнен формуляр за връщане/замяна (посочен в раздел “Рекламация и замяна”).
 1. След като стоката пристигне в офиса на  ТЪРГОВЕЦА и той се увери в оригиналния ѝ вид, опаковка и качество, се пристъпва към процедура на замяна на продукта или възстановяване на стойността му по банков път в срок от 7 работни дни.
 2. Пратката с върната стока, която има нарушен търговски вид или поради неподходяща опаковка се е повредила по време на транспорта, ще бъде върната на ПОТРЕБИТЕЛЯ за негова сметка. В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ откаже приемането на пратката, ТЪРГОВЕЦЪТ не се задължава да я изпрати повторно. Пратката с върната стока, която има нарушен търговски вид или поради неподходяща опаковка се е повредила по време на транспорта, се съхраняват от ТЪРГОВЕЦА в срок от 90 календарни дни. В този срок ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да поиска върнатата стока, единствено ако заплати и организира транспортирането ѝ.
 3. Разходите по куриерските услуги във всички посоки са за сметка на ПОТРЕБИТЕЛЯ и не се възстановяват. Изключение правят случаите на фабричендефектпри които ТЪРГОВЕЦЪТ поема изцяло транспортните разходи за замянана дефектната стоката със същия модел и размер при условие, че същият е наличен.
 4. В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ  се е възползвал от услугата „безплатна доставка“ и впоследствие връща направената от него поръчка /или част от нея/, ТЪРГОВЕЦЪТ възстановява стойността на върнатата стока, приспадайки направените разходи за извършване на услугата „безплатна доставка“.
 5. В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ връща направената от него поръчка /или част от нея/ с пратка, чиито транспортни разходи за сметка на ТЪРГОВЕЦА, то „Блек Кет“ ООД има право да приеме пратката и да приспадне стойността на транспортните разходи, които е заплатил, от общата стойност, която трябва да възстанови към ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 6. Пратки, изпратени с начин на плащане „наложен платеж“ или с транспортни разходи за сметка на ТЪРГОВЕЦА не се приемат от ТЪРГОВЕЦА .
 7. ТЪРГОВЕЦЪТ не се ангажира с взимането на пратки от клон на „Български пощи“ЕАД или офис на куриерска фирма.
 8. Възстановява се само стойността на стоката, без разходите по доставка.
 9. В случай че стойността на новата избрана стока за замяна на старата, надвишава заплатената сума от ПОТРЕБИТЕЛЯ, същият доплаща разликата на ТЪРГОВЕЦА. Ако новият избран артикул е с по-ниска стойност, ТЪРГОВЕЦЪТ връща разликата на ПОТРЕБИТЕЛЯ по банков път. Изпращането на новия артикул става само след като ТЪРГОВЕЦЪТ получи стария.
 10. ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да не приема обратно продукти, които поради своето естество не могат да бъдат върнати или подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики, като подаръчни кутии, бельо, чорапогащи, бански костюми, бижута, часовници, очила, кожени продукти, чанти, портфейли и други аксесоари.

 

VII. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИИЯ НА  ПОТРЕБИТЕЛЯ

 1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да разглежда и  поръчва обявените стоки в Blackcat.bg.

  2. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се информира за състоянието на своята поръчка.

  3. ПОТРЕБИТЕЛЯТ е длъжен да заплати цената на поръчката си според Общите условия  за покупко-продажба на стоки през интернет магазина Blackcat.bg.

  4. Всеки потребител на Blackcat.bg, независимо дали е клиент на ТЪРГОВЕЦА се задължава:

 • да не нарушава и да зачита основните права и свободи на гражданите и правата на човека, съгласно Конституциаята и законите на Република България и признатите международни актове, да спазва правилата на морала, добрите нрави и Интернет етиката;
 • да уведомява незабавно ТЪРГОВЕЦА за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване електронния магазин;
 • да не извършва злоумишлени действия.
 1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес за кореспонденция, да заплати цената на заявената от него стока, да получи стоката, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.
 2. ПОТРЕБИТЕЛЯТ се задължава да не подава фиктивни или невалидни заявки или друга невярна информация.
 3. ПОТРЕБИТЕЛЯТ носи пълна отговорност за опазването на своята парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използването й. ПОТРЕБИТЕЛЯТ е длъжен незабавно да уведомява ТЪРГОВЕЦА в случай на неправомерен достъп или при възникнала вероятност за такъв.
 4. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да откаже да получи заявената от него за покупка стока при спазване на законовите изисквания и за негова сметка. Настоящото се счита за уведомление по чл. 55, ал.2 ЗЗП, а именно че разходите за връщане на стоките се заплаща от ПОТРЕБИТЕЛЯ: „Потребителят заплаща само преките разходи за връщането на стоките по ал. 1 с изключение на случаите, когато търговецът се е съгласил да ги заплати, или ако търговецът не го е уведомил, че разходите за връщане на стоките се заплащат от потребителя.“
 5. ПОТРЕБИТЕЛЯТ се задължава да спазва реда и условията за предявяване на рекламации и отправяния на искания за замяна на заявени стоки, вписани в настоящите Общи условия.

  10. ПОТРЕБИТЕЛЯТ се задължава да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права, включително право на интелектуална собственост.

 6. При неспазване на задълженията ТЪРГОВЕЦЪТ има право без предварително предупреждение да спре достъпа на ПОТРЕБИТЕЛЯ и трети лица до потребителския му профил, както и право на обезщетение за всички претърпени вреди и пропуснати ползи. В тези случаи ТЪРГОВЕЦЪТ има правото да сезира компетентните държавни органи.

 

VIII. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ  ТЪРГОВЕЦА

 1. ТЪРГОВЕЦЪТ има право по всяко време, без да уведомява ПОТРЕБИТЕЛЯ, когато последният нарушава настоящите условия, както и по преценка на ТЪРГОВЕЦА, да прекрати продажбата на стоки на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

  2. След получаване на плащането по дадена поръчка ТЪРГОВЕЦЪТ  се задължава да прехвърли на ПОТРЕБИТЕЛЯ собствеността на заявената за покупка от него стока, да я достави в срок.

  3 ТЪРГОВЕЦЪТ има право да събира и използва информацията, посочена от ПОТРЕБИТЕЛЯ, независимо дали същият е извършил регистрация в Blackcat.bg. Целите, за които ТЪРГОВЕЦЪТ използва информацията са съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове и добрите нрави.

  4. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по настоящите Общи условия при настъпване на обстоятелства, които ТЪРГОВЕЦЪТ не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди и са  извън неговия контрол.
  5. ТЪРГОВЕЦЪТ има право да съхранява на компютъра на ПОТРЕБИТЕЛЯ кукита (cookies).

 2. ТЪРГОВЕЦЪТ има право да изпраща нюзлетъри за получаването на които ПОТРЕБИТЕЛЯТ се е абонирал.
 3. ТЪРГОВЕЦЪТ полага грижа информацията в електронния магазин да се поддържа винаги вярна и актуална, но не гарантира за достоверността и пълнотата на същата.
 4. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за противоправния характер на съдържанието и материалите, намиращи се на Blackcat.bg.
  9. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за претърпени вреди и пропуснати ползи, произтекли от използването, достъпa или недостоверността на тези материали и съдържание.
  10. ТЪРГОВЕЦЪТ няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който ПОТРЕБИТЕЛЯТ използва магазина.

 

 1. ЛИЧНИ ДАННИ
 2. Блек Кет ООД спазва всички действащи правила за защита на личните данни, съгласно българското законодателство, както и Регламент 2016/679. Личната информация, която ПОТРЕБИТЕЛЯТ предоставя на  ТЪРГОВЕЦА, се ползва от закрилата нa Закона за защита на личните данни и Регламента. ТЪРГОВЕЦЪТ има право да  използва личните данни на ПОТРЕБИТЕЛЯ единствено с цел да обслужи поръчките на ПОТРЕБИТЕЛЯ. В случай че ТЪРГОВЕЦЪТ преустанови своята дейност, предоставените от ПОТРЕБИТЕЛЯ лични данни подлежат на заличаване от регистъра на „Блек Кет“ООД.
 3. Личната информация, която ПОТРЕБИТЕЛЯТ предоставя на  ТЪРГОВЕЦА не се предоставя под каквато и да е форма на трети лица.

 

 1. ПОЛИТИКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА „БИСКВИТКИ“
 2. Blackcat.bg използва технологии за събиране на информация  – т. нар. „бисквитки“ (cookies), които представляват малко количество информация, което уеб сървърът изпраща на уеб браузъра и позволява  на сървъра да събира обратна информация от браузъра.
 3. С използването на сайта Blackcat.bg ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява с Политиката за използване на „бисквитки“.
 4. ТЪРГОВЕЦЪТ има право да използва „бисквитки“, за да предостави на ПОТРЕБИТЕЛЯ по-добро изживяване в електронния магазин Blackcat.bg и да предложи подходящи продукти на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 5. ТЪРГОВЕЦЪТ има право да подготвя анонимни статистики, които му помагат да разбере как  ПОТРЕБИТЕЛЯ предпочита да използва страниците на Blackcat.bg, за да подобри структурата и съдържанието им, изключвайки идентифицирането на личността на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 6. Посещаването на електронния магазин Blackcat.bg може да създаде следните бисквитки:
 • за производителност на сайта;
 • за анализиране на посетителите на сайта;
 • за географско насочване;
 • за регистрация;
 • за рекламна дейност;
 1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да изтрие бисквитките чрез опциите на всеки един браузър;
 2. ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да променя Политиката за използване на „бисквитки“ по всяко време.

 

 1. ИЗМЕНЕНИЯ
 2. Общите условия могат да бъдат променяни едностранно и по всяко време от ТЪРГОВЕЦА, който има право и да променя характеристиките на продаваните стоки. ТЪРГОВЕЦЪТ се задължава да публикува настъпилите  промени в Общите условия на видно място в онлайн магазина най-късно 10 дни преди влизането им в сила. В дадения срок, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ заяви писмено в дадения срок, че не е съгласен с промените, то ТЪРГОВЕЦЪТ има право веднага да спре или прекрати продажбата на стоки на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

 

XII. АВТОРСКИ ПРАВА

 1. Съдържанието, публикувано на интернет магазина Blackcat.bg е изцяло и само собственост на Блек Кет ООД и представлява обект на авторско право по смисъла на Закона за авторското право. Всяко копиране на снимки, текстове, графики и друга информация от сайта  се осъществява само след изрично писмено съгласие от страна на Блек Кет ООД или се съпровожда с линк към Blackcat.bg. Изключват се случаите, когато копирането се извършва за лична употреба.
 2. Публикуването, размножаването, препредаването и всякаква друга форма на комерсиално използване  на новините в блога на Blackcat.bg, без знанието на Блек Кет ООД, е забранено.

 

XIII. ТЕРМИНОЛОГИЯ

ПОТРЕБИТЕЛ – всеки, който е заредил интернет магазина Blackcat.bg на своя компютър и се е съгласил с Общите условия.

ПОРЪЧКА – избраните стоки и всичко необходимо за осъществяване на доставка и заплащане на стоката от потребителя.

НЮЗЛЕТЪР –  редовни публикации, които могат да представляват интерес за абониралия се за получаването им.

OПАКОВКА – всякакъв вид приспособления или материали, които изпълняват функцията да съдържат и съхраняват различни стоки.

ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН (виртуален магазин, интернет магазин) – представлява специализиран уеб сайт, принадлежащ на компания-производител или на търговска фирма и е предназначен за предлагане на стоки и услуги на електронния пазар. Чрез сайта се осъществяват основните бизнес дейности между фирмата-продавач  и купувача като избиране на продукти, заявяването им, плащане и проследяване на доставката през интернет.

ТЪРГОВЕЦ – юридическо лице което продава стоки чрез електронния магазин Blackcat.bg. Търговецът е лицето, с което потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока  в електронния магазин.

 

XIV. УПРАВЛЕНИЕ

Blackcat.bg е собственост и е под управлението на: Блек Кет ООД, ЕИК: 205113477, с адрес на управление: София, ж.к. „Света Троица“, бл.302, вх. Б, регистрирация14.5.2018 г.

Адрес за кореспонденция и адрес на упражняване на дейността: гр. София, ж.к. „Света Троица“, бл.302, вх. Б, ет.3;

XV. ОБРАТНА ВРЪЗКА

 1. Всеки потребител може да осъществи обратна връзка с Блек Кет ООД, за да поставя въпроси, прави предложения и да получава информация на e-mail: boutique@Blackcat.bg, телефон: 089 985 7745 и чрез формата за контакт.
 2. Блек Кет ООД е администратор на интернет сайта Blackcat.bg. В изпълнение на тази функция администраторът може да премахва всякакви нецензурни и обидни квалификации, нарушаващи морала и добрия тон.

 

Този сайт използва бисквитки! Отмяна